måndag 14 september 2015

Martin Armstrong - The forecaster

Det är mycket om olika "profetior" och prognoser i den ekonomiska pressen och diskussionen just nu. Ofta handlar det om olika cykler som på olika sätt återupprepar sig. Inom den judiska mytologin pratar man om "Shemitah" - en cykel om 7 år, där olika civilisationer och ekonomier kan förutspås uppgångar och fall.

En annan teori - som får rätt mycket mediautrymme nu är den av Martin Armstrong lanserade "PI-cykelteorin". Den går i korthet ut på att ekonomins uppgång och fall följer 3141 dagar (enligt numret för PI) och han han har  t ex lyckats pricka in börskraschen 1987 flera år i förväg.

Armstrong nämns i princip överallt i ekonomisk  press just nu och många är de som lyssnar på (och har sällat sig till) hans teorier. I svensk TV gick det för några veckor sedan den här dokumentären om honom:





Jag har svårt att bestämma mig för om Armstrong är ett (missförstått och av lagen misshandlat) geni eller om han är en (sällsynt framgångsrik) skojare. En sak jag delar med honom är emellertid hans intresse för historiska guldmynt.

Vad som är helt säkert är att slutet av september och början av oktober kan bli väldigt spännande att följa på börserna - då både ett "pi-datum" närmar sig (i början av oktober -I dokumentären så nämns "sovereign debt big bang") och en "Shemtiah" närmar sig (från ungefär idag och två veckor framåt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar